Skoči na vsebino

Bolšji sejem rabljenih stvari in oblačil - Evropski teden zmanjševanja odpadkov

24. nov. 2023 / 09:00
Idrija - Mestni trg
Ob Evropskem tednu zmanjševanja odpadkov se bo na Mestnem trgu odvijala tržnica rabljenih stvari in oblačil, s spremljevalnimi delavnicami, brezplačno malico in ponudbo toplih napitkov.

V petek, 24. novembra 2023 med 9.00 in 17.00 vabljeni na Mestni trg v Idrijo na bolšji sejem rabljenih stvari in oblačil z brezplačno malico v okviru Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov.

Bolšji sejem rabljenih stvari in oblačil z brezplačno malico za vse, ki od 10. ure dalje obiščete stojnico MC Idrija s svojo posodo za malico za večkratno uporabo. Skozi cel dan se bodo na Mestnem trgu odvijale različne delavnice, od izdelave denarnic iz odpadnega tekstila, prikaz izdelave mozaika iz odpadnih zamaškov, do popravila vaših strganih kosov oblek, zato jih le izbrskajte iz omare! Manjkalo ne bo niti čaja in kuhanega vina! Dobro ohranjene izdelke in kose oblačil bomo prodajali po simbolični ceni, delavnice pa lahko obiščete brez predhodne najave in so za udeležbo brezplačne.

STE PRAVKAR OPRAVILI JESENSKO ČIŠČENJE IN ODKRILI NEŠTETO ŠE UPORABNIH STVARI, KI JIH NE UPORABLJATE VEČ? Da jim priskrbimo nov ljubeč dom, jih med ponedeljkom, 13. 11. in soboto, 18. 11. v času uradnih ur prinesite v zbirni center Ljubevč ali pa jih izven uradnih ur pustite na za to določenem mestu na terasi Mladinskega centra Idrija.

Dogodki so nastali pod okriljem projekta Za panucat, v katerem sodelujejo Komunala Idrija, Mladinski center Idrija in Občina Idrija. Namen projekta je osveščanje občanov o načinih zmanjševanja odpadkov, vplivih odpadkov na okolje, osveščanje o pravilnem ravnanju z odpadki in o možnostih njihove ponovne uporabe. Projekt strmi k cilju, da Idrija nekoč postane zero waste občina, ki pripomore h krožni in ogljično nevtralni prihodnosti. 

Več informacij o dogodku najdete na www.mcidrija.si, www.komunalaidrija.si, www.prgolitu.si .

Načrtuj