Izkusite popotovanje idrijskih žlikrofov od tradicije do sodobnosti - 20. avgusta 2022!
Praznik idrijskih žlikrofov je prvovrstno kulinarično doživetje, ki tradicionalno idrijsko jed predstavlja v sodobni luči. Predzadnja avgustovska sobota je vsako leto rezervirana za predstavitev certificiranih izdelovalcev idrijskih žlikrofov, za okušanje inovativnih omak lokalnih kuharskih mojstrov, za tekmovanje lovskih družin v pripravi divjačinske bákalce ter za sproščeno druženje v družbi vrhunskih vinarjev, mikropivovarjev in ambasadorjev žlikrofov.
Ali veste kakšna je razlika med idrijskimi žlikrofi in savinjskimi žlinkrofi?
Odgovor vam bo razkril Miha Robnik - Dans Fotr Kuha v okviru Alpskega otoka s ponudbo treh različnih vrst savinjskih žlinkrofov - mesnimi, gobovimi in hruškovimi.
Domačija Butul so Tatjana, Mitja in Črt Butul, slednji "stari" prijatelj žlikrofov. Letošnjo ponudbo bodo obogatili s svojimi vini, siri, oljčnim oljem, marmeladami in drugimi domačim dobrotami, ki jih boste lahko okušali in kupili na Prazniku idrijskih žlikrofov. Njihova vinska ponudba obsega tako bela, kot črna in oranžna vina in je vsekakor nepogrešljiv del vrhunske kulinarike.
Dolgoletna tradicija, pristnost domačih sestavin, odlična priprava ter inovativnost postavljajo Arkade Cigoj v sam vrh ponudbe turističnih kmetij v Sloveniji in hkrati med ambasadorje žlikrofov 2021. Njihova vrhunska vina bodo vsekakor odlična dopolnitev k žlikrofom, na voljo pa bodo tudi njihove odlične mesnine in drugi domači izdelki.