Organiziran pohod po feldbanu

Na vodenem pohodu boste spoznali najzanimivejši del idrijskega kraka trase feldbana v Strugu.

Zgodba o feldbanu sega v čas 1. svetovne vojne. V 6. soški bitki avgusta 1916 je italijanska vojska potisnila avstro-ogrsko vojsko na levi breg Soče in s tem prekinila njeno oskrbovanje po Bohinjski železniški progi. Preostale železniške proge niso omogočale zadostne oskrbe bojišč, zato so pospešili gradnjo novih odsekov ozkotirnih železnic – feldbanov. 

Podajte se z nami, vsako soboto ob 10:15, na organiziran pohod z vodniki Zgodovinskega društva Rapalska meja, ki vam bodo predstavili celotno zgodbo.

Feldban – vojaška ozkotirna železnica

Vsako soboto ob 10:15 v juliju, avgustu in septembru vas vabimo na voden pohod po Feldbanu z vodniki Zgodovinskega društva Rapalska meja z izhodiščem v Podroteji, kamor se iz centra Idrije pripeljete z brezplačnim avtobusom v času od junija do avgusta oziroma z mestnim avtobusom v času od septembra do junija.


Obvezna je predhodna registracija do četrtka do 12:00 ure na:
T: 05 37 43 916
E:


Cena od 15,00 EUR / osebo vključuje vodenje in brošuro poti. Za doplačilo 3,00 EUR pa še okrepčilo za na pot – IZBRAN SENDVIČ z dobrotami lokalnih kmetij. Vodene ture so po predhodni rezervaciji možne tudi izven tega termina. Minimalno število udeležencev je 8. V kolikor je prijav manj, pohoda ne izvajamo. Podrobnosti o poti >>

 

more

Načrtuj