Zapisano v kamninah


Interaktivna razstava za družine, posameznike, skupine in šole, kjer se lahko samostojno ali vodeno podate na potovanje v geološko preteklost in spoznate, kaj si na Idrijskem velja ogledati v današnjem času.
arrow left arrow right

Opis doživetja

 

Razstava "Zapisano v kamninah" predstavlja izvrstno izhodišče za potep po Idriji. Ogledate si jo lahko samostojno ali pa z vodniki interpretatorji, ki vas bodo popeljali na zanimivo, interaktivno popotovanje v geološko preteklost. Z animacijami in video predstavitvami, maketami ter modeli boste spoznali zgodbo o nastanku idrijskega ter se seznanili z našo bogato naravno, kulturno in tehniško dediščino.

Dodatne informacije

Razstava predstavlja odlično izhodišče za raziskovanje Idrijskega, kjer na enem mestu spoznate, kaj vse si velja ogledati pri nas. Razstavo si lahko ogledate v Centru za obiskovalce Geoparka Idrija na Prelovčevi 5 v Idriji, kjer je tudi TIC Idrija. Turistični informatorji TIC-a vam bodo nudili vse informacije, potrebne za to, da bo nadaljevanje vašega obiska čimbolj enostavno in zanimivo.

Več na: www.geopark-idrija.si/dozivetja/center-za-obiskovalce/

 

Doživetje vključuje

  • Ogled razstave v Centru za obiskovalce Geoparka Idrija
  • Interaktivno spoznavanje geološke preteklosti Idrijskega
  • Možnost samostojnega ali vodenega ogleda ter ogleda s pomočjo aplikacije ali z avdio vodičem Otroške kotičke